skip to content

 

 

 

 

 

 

 

 

Kies voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen!          
 
Toekomst gericht denken en doen
Zou het niet fantastisch zijn om in een wereld te leven waarin alles in balans is? Waar mensen minder individualistisch zijn? Meer aan gezamelijke doelen werken? Waarin respect voor dier en milieu de norm zijn? En waarbij de toekomst van onze planeet en onze (klein)kinderen centraal staat?
 
Over duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
Duurzaamheid en MVO. Het zijn door de jaren heen containerbegrippen geworden waar letterlijk van alles onder wordt geschoven. Dus voordat u besluit om in uw bedrijf een duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleid in te voeren is het belangrijk om goed te kijken wat het voor u precies inhoud. Waar staat het voor? Waar staat u voor? En als de intrinsieke waarde van duurzaamheid u aan het hart gaat, gaat u er dan ook echt voor? Heeft u er over nagedacht hoe u een duurzaam beleid kun integreren zonder daarbij uw commerciële doelstellingen uit het oog te verliezen?
  
Wat is duurzaamheid?
De volgende definitie is geformuleerd door de World Commission on environment and Development van de Verenigde Naties in het rapport “Our Common future".
“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen” bron; platformduurzaamheid.net
 
Wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)?
Wij vinden deze definitie over MVO heel helder: "Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit." bron: mvonederland.nl
 
Een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen:

 
 
 
terug / volgende


 

 

 

 

Wij werken samen aan een betere wereld met;